Over

Bamboo Fencing

& Bamboo Construct

Bamboe tuinschermen, constructies en gevelbekleding

Bamboe

 

Bamboe is in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt geen houtsoort. Bamboe is een grasachtige, en sommige soorten worden tot 25 à 30 meter hoog.

 

Bovengronds ziet bamboe eruit als een paal met blaadjes maar ondergronds is er een uitgebreid netwerk van wortels, vaak met elkaar verbonden. Bijgevolg sterft bamboe niet af als er gekapt wordt: bamboe blijft gewoon verder groeien vanuit de wortels. Er treedt dus in gebieden waar bamboe wordt gekapt, geen bodem-erosie op.

 

Juist door die snelle groei is bamboe een ideale en vooral duurzame houtvervanger. Door het gehalte aan cellulose en lignine is bamboe sterk, en kan het de vergelijking met staal aan. Bamboepalen worden al gebruikt voor de bouw van huizen (hoofddraagconstructie in bamboe), steigers (i.p.v. stalen steigers) of meubelen, en in gespleten vorm ook voor manden, keukenbenodigdheden enz.

 

Ook de bamboe schermen van Bamboo Fencing en de bamboe palen en stokken van Bamboo Construct zijn erg sterk en onderhoudsvrij. Van nature zijn ze beschermd tegen rot en schimmel.

 

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen op deze website! We maken uw wildste dromen waar!

Wij gaan zelf verbouwen met bamboe! Meer info op deze pagina.

 

 

Copyright Bamboo Fencing (c)2012 - Wouter Jacobs | Koningsdijk 40 | 9170 Meerdonk | +32 (0)476 91 31 25 of +32 (0)473 48 25 20 |